Super User

Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт:: http://www.ou-slaveykov.com

На 15.10.2019 г. бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект № BG05M2ОP001-2.012-0001

На проведеното на 04.03.20 год. съвещание на Регионалното оперативно бюро за борба с грип и ОРЗ в Русенска област е отчетено, че за периода 24.02.2020 г. – 01.03.2020 г. заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания е започнала отново да расте и е достигнала стойности приблизително 140%. Констатирано е, че ргистрираната заболяемост все още не е достигнала епидемични стойности.
Най-висока е заболяемостта във възрастовата група 5-14 г., следвана от възрастовата група 0-4 г.
Ежедневно са събирани данни от училищата в гр. Русе за броя на учениците, които отсъстват поради заболяване. През последните 3-4 дни е нараснал процентът на отсъстващите от училище поради заболяване.

Във връзка с гореизложеното Регионалното оперативно бюро за борба с грип и ОРЗ е взело решение за преустановяване на учебните занятия на територията на Русенска област  до 29.03.2020 г. включително.

...................................
За актуална информация - следете редовно сайта на ОУ ''ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ'' с.Смирненски!

От Ръководството!

Във връзка с изключително усложнената зимна метеорологична обстановка – обилни снеговалежи, съчетани със силни навявания и екстремно ниски температури,

Регионалното управление на образованието в Русе уведоми всички учебни заведения на територията на областта за временно преустановяване на учебните занятия и обявяване на грипна ваканция за учениците, считано от 29 януари (вторник) до 2 февруари (петък), 2018 год.

Кампания „НЕ на агресията“ организират за поредна година ОУ „П. Р. Славейков“ в с.Смирненски.

ОУ ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ е основно училище с общинско финансиране от 1 до 8 клас.

Всички помним тежките раници, наблъскани с учебници.

Приятели, ето че отново дойде септември и училището започна за поредна година.

Днес ОУ „П.Р.Славейков“ празнува своя патронен празник.

За да бъде общуването между вашето дете и учителите приятно и хармонично, постарайте се да избегнете тези разпространени грешки.

Психолозите казват, че родителите трябва да подготвят за училище не само детето, но и себе си. Нека разгледаме най-често срещаните грешки, които допускат родителите в общуването с учителите на своето дете.

 

1.Отхвърляне на учителския авторитет

Много родители не винаги са готови да приемат факта, че сега някой външен човек може да внесе корекции в поведението на детето, да изрази оценка за действията му, да даде препоръки и да отправи определени изисквания. Психологически им е трудно да приемат, че сега не само те са „главните“. Дори и да не го изричате на глас, когато разговаряте с учителя, интонацията ви издава. В тази ситуация съветът е един: деверете се на учителя и приемете, че сега по-голямата си част от времето си детето ще прекарва с човек, който трябва да бъде авторитет за него.

 

2.Обвиняване на учителя за неуспехите на детето

Съгласете се, че не може изцяло да прехвърлите отговорността за обучението и възпитанието на детето върху учителя. Част от работата, чийто резултат ще са хубавите оценки и доброто поведение на детето, продължава да остава в компетенцията на родителите. Преди да отправите претенции към учителя за ниските оценки, е добре да направите анализ на собствените си действия. Дали осигурявате необходимите условия за изпълнение на домашните? Занимавате ли се с възпитанието в извънучилищно време? Обръщате ли се към учителя за съвет, а не с обвинения?

3.Обсъждане на училищните въпроси с учителя пред детето

Не напразно има родителски срещи. Учителят е редно да има възможност да поговори с родителите насаме, без присъствието на детето. Някои майки и бащи имат навика да обсъждат текущите въпроси в присъствието на детето. Последствията могат да бъдат различни , тъй като не знаем как детето интерпретира чутото. То може да реши, че мама не харесва учителя и така в неговите очи учителския авторитет се уронва. Или решава, че учителят се оплаква от него на родителя и се „затваря“ за комуникация.

 

4.Оценка за професионализма на учителя пред детето

Понякога дори не е нужно да разговаряте с учителя, за да е ясно, че отношенията ви са обтегнати. Ако обсъждате учителя с други членове на семейството (критикувате, разисквате педагогическите му методи), убедете се, че детето не ви слуша. Първо, това може лошо да се отрази на поведението му, второ – децата са много непосредствени и може да разкажат на учителя, какво мислите вие за него.

5.Постоянните молби „влезте ми в положението“

Ако в семейството на ученика има неблагоприятни ситуации, това се отразява на оценките и поведението му. Разбира се, неприятности може да има във всяко семейство и учителят трябва да отчита всички фактори, влияещи на състояниетона детето. Но родителите не бива да забравят, че не може всичко да се подчини на „влезте ми в положението“ за прекалено дълъг период от време.

Контакти

ОУ ''П.Р. Славейков''
България
с. Смирненски
ул. Цар Асен 11тел./факс 081652223
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Последни новини

Фото галерия

DMC Firewall is a Joomla Security extension!