Конфликт между учители и ученици

Много деца се оплакват от своите учители.

И много често родителите не обръщат внимание на тези оплаквания, приемат ги по-скоро като капризи. А от това, какви отношения ще се изградят между първите учители и детето, зависи и неговото по-нататъшно отношение към училището и желанието му за учене. Не е тайна, че има какво да желаем от българското училище, в частност и от учителите. Понякога се случва още с първите седмици или месеци с тръгването на училище, малките ученици да се сблъскат с непривично отношение от страна на учителя към тях: кръсъци, обиди, оскърбяване и т.н. Много често децата премълчават подобни ситуации и родителите научават за тях едва на родителската среща, когато се оказва, че конфликтът вече е наистина сериозен.

Какво би трябвало да предизвика у вас тревога и да ви покаже, че нещо в училище не е наред?

Най-важният признак е: детето отказва да говори за училище. То защитава своята психика, като избягва травмиращи ситуации.

Други признаци са: детето не иска да ходи на училище, започва да си измисля, че нещо го боли, търси причини, за да не посещава часовете. Няма желание да учи, когато сяда да си подготвя уроците, изпада в страх и паника.

Ако забележите подобно поведение на сина или дъщеря си, със сигурност е време за откровен разговор. Ваша задача е да разберете какво се случва.

Оценете
(1 глас)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.ou-slaveykov.com
Влезте, за да коментирате

Контакти

ОУ ''П.Р. Славейков''
България
с. Смирненски
ул. Цар Асен 11тел./факс 081652223
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Последни новини

Фото галерия

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd